Jó Ember Díj 2021


Enyedy Ágota Margit (Budapest) - Jó Ember Díj 2021

A Jó Ember Díj 2021. évi kitüntetettje: Enyedy Ágota Margit (Budapest) fiával, Papp Zéténnyel

A 2021. évi Káplár László Jó Ember Díjat a budapesti Enyedy Ágota Margit óvodavezető érdemelte ki közösségfejlesztő, rászorulókat támogató tevékenységéért.

A jelölő, Papp Zétény szerint édesanyját mindig mások megsegítése, támogatása jellemezte. Részt vett a szülők mozgósításával a „Levente lépteiért” elnevezésű SMA-kezelés eléréséért hirdetett adománygyűjtésben, és a kapcsolódó sütivásár megszervezését is vállalta. Rendszeresen gyűjt ruha- és ételadományt, bekapcsolódott az újpesti gyermek és ifjúságsegítő egyesület adománygyűjtésébe, tagja a „Többet főztem” csoportnak, a megmaradt meleg ételek felajánlásával is segíti a helyi hátrányos helyzetű személyeket. Lakókörnyezetében szemetet szed, virágot ültet, karácsonyi díszeket helyez ki az ünnep közeledtével.

Munkahelyén is aktív, a kötelező óvodapedagógusi és vezetői feladatai ellátásán túl „Göncölj a Földért” néven ruhagyűjtést indított, kapcsolódott a „Fogadj Örökbe egy Óvodát” kezdeményezéshez, a makkoshotykai óvoda örökbefogadásával és rendszeres támogatásával. A járványhelyzet alatt erején felül igyekezett, hogy a helyzethez alkalmazkodva segítse a családokat és munkatársait.

Vissza a kezdőlapra

Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány
Székhely: 7624 Pécs Szent István tér 17.
Adószám: 18326859-1-02 - Bankszámlaszám: 50800104-11096568
Szervezet nyilvántartási száma: 02-01-0001532
Eljáró bíróság neve: Pécsi Törvényszék
Alapító: L. Csépányi Katalin
E-mail: info@joemberdij.hu